2017-05-25
谂住同朋友庆祝生日, 我地就拣咗小甜谷去食晚饭。贪呢度系铜锣湾,又近我地,仲可以食埋主菜同甜品睇下menu, 原来呢度都有好多特色嘅主菜,我哋就决定每样叫少少,大家share 嚟食呢个系咖喱蜜糖肋骨肉菠萝窝夫pizza,好得意!仲用左返砧板上枱面呢个焗得好脆,个底系用窝夫嚟做,好特别!味道好得意,有咖喱蜜糖味,好有韩式feel! 呢个系韩式咖喱蜜糖猪仔骨,好惹味味道好浓郁,咖喱同蜜糖味入晒落啲猪仔骨度,好入味。而且薯条炸得好脆!薄荷巧克力,朱古力味好浓,有淡淡的薄荷味,而且cream又唔系好甜,好好饮甜品方面,呢个系梳乎蛋多士,佢整得好松化,而且充满蛋香,外脆内软,味道又唔系好甜呢个系紫薯窝夫,份量唔系好大,啱晒我哋啲每人都钟意食少少嘅人窝夫整得好脆,而且入面又有紫薯夹心餐厅入面都坐左唔少人,好彩我哋早啲到,唔系就要等啦。呢度嘅食物味道好好,而且款式又有创意。另外价钱又好合理,好啱一班朋友嚟食