2017-11-09 153 浏览
系旺角中心行街街,忽然系路中心见到有张枱放满泰国甜品,原来系一间卖棉棉冰的店铺,再睇清楚有三种冰,芒果糯米饭棉棉冰、榴梿糯米饭棉棉冰、泰式奶茶紫米棉棉冰。我拣了芒果糯米饭棉棉冰($48)给老婆,而我自己就猫山王奶昔($28)。芒果糯米饭棉棉冰,做型都几特别,椰浆下见到芒果棉棉冰,内有芒果粒和糯米饭,最下层有威化饼做的甜筒碎,食落似冻食芒果糯米饭,又似食芒果棉棉冰加糯米饭,呢个甜品创意一流,如果棉棉冰内的芒果汁再浓郁些,我会俾100分,现在有90分。猫山王奶昔,榴梿味道唔算浓郁,如果加多小小榴梿肉就好味,现在奶味比较重,饮完都几饱。值得一提就是在场所见,有好多泰国soda水和椰浆,感觉店主好认真处理好每一个细节,所以更加支持本土小店💪💪💪

猫山王奶昔