2019-10-07 1301 浏览
喺Instagram见到Mum ’s Not Home嘅post,Follow咗一段时间,店名同蛋糕嘅名都好特别,玩味好重,相信店主系个有趣嘅人。今日终于有机会拜访,一入店内地方唔大,但布置得好有特色,好有艺术风格🥰蓝人秘蛋系由蝶豆花同青柠制成,青柠嘅味道较为突出,酸酸甜甜,正好中和咗cheese cake嘅甜腻感,成个组合好清新,而且卖相好精致,难怪有咁多粉丝😉至于蓝人的秘密系蝶豆花加薄荷,旁边有柠檬俾客人自己加入,花茶会由蓝色变为紫色,好神奇!饮落酸酸甜甜,带少许薄荷同蜜糖嘅清香,加上用嘅系泰式金属器皿,手感冰凉又轻身,感觉倍感清新,最适合而家嘅天气😍
左:  蓝人秘蛋  ($45)      右:  蓝人的秘密  ($40)

• 蓝人秘蛋
  • 蓝人的秘密