2020-01-29 23 浏览
讲起扫街就一定谂到葵广,葵广既小食多不胜数,好多都价钱合理,性价比又够高!所以每逢假期我都好中意黎呢到捐窿捐罅揾野食。黎到3楼TOP世界更加系食街,成条街全部都系小食店,有炸鸡、泰式饮品、芝士拉丝棒、意粉等。零零舍舍有间舖头劲sharp,有一大幅色彩缤纷既连侬墙,差啲连舖头名同餐牌都遮埋😂原来系台式小吃,主打创意刈包同台湾特色小食。「刈包」又名「虎咬猪」,椭圆扁形既馒头包包住啲馅,个形状就好似老虎咬住一块肥猪肉咁🐯🐽传统馅料就会有猪腩肉、酸菜、花生碎同菜脯等。呢间小店会贴埋食物相,而且图文并茂,睇见都流口水🤤🤤🤤而我最后就拣咗佢地既创意刈包 - 手撕牛刈包。🔥即叫即整🔥手撕牛刈包 ($18/1个 $30/2个)由于系即叫即整,接过刈包热辣辣暖笠笠包身夹著满满既手撕牛同满满既酱汁,好juicy ahhhhhhhh 馒头质感软熟🌮加上有红姜既点缀口感再丰富啲,牛肉又入味,味道刚好,食落一啲都唔觉得油腻🤤

原来系台式小吃,主打创意刈包同台湾特色小食。

🔥即叫即整🔥手撕牛刈包 ($18/1个 $30/2个)
由于系即叫即整,接过刈包热辣辣暖笠笠