2022-10-27
观塘真系好多好野食呀,今次就去左一间比较新派的点心铺头食点心啦😎,入面啲点心都系比较精致同埋好岩打卡影相添😍椒盐鸡软骨$58鸡软骨系点心铺见到真系小见呀,难得见到有就紧系试下,佢细细粒咁,而且佢得的量都唔小,所以可以食到好耐,而且佢的味都整得几惹味,会令人食上瘾架😝 一笼大满足 $58想试齐好多点心又食唔到太多,唔想做大晒鬼的话就可以叫呢款一笼大满足啦! 入面都有齐好多款唔同的点心,一次过食晒呢度啲特色点心呀😋 唔同颜色,七彩缤纷咁放系个竹笼入面,睇见都开心同想食呀😍脆脆富贵红米肠 $42红米肠个皮系红色好特别,不过佢就唔会有好突出的味道,同一般肠粉皮一样😝食落脆脆地咁,几好味大澳虾酱鲜鱿卷 $48虾酱鲜鱿卷个虾酱味好出,炸完之后个卷劲松脆,外脆内软,有好足料的鲜鱿系入面,馅料方面绝对唔孤寒😽樱花果冻天鹅酥🦢 $48呢款天鹅酥黎到果阵我都哗一声呀,整得劲靓!😍两只天鹅系红豆味的酥皮甜品黎,而中间果粒啫喱晶凝通透,配埋个黑糖浆一齐食,唔会太过甜,几清新的😛龙点心 (观塘)观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖
椒盐鸡软骨$58
一笼大满足 $58
脆脆富贵红米肠 $42
大澳虾酱鲜鱿卷 $48
樱花果冻天鹅酥🦢 $48
龙点心 (观塘)
观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖