2015-09-02
School Food到依家都系好受人欢迎, 就算系平日夜晚, 都会有好多人嚟食野其实都唔系冇原因, 虽然餐牌上嘅食物冇其他地方咁多,但系创意同好味程度爆分, 令到佢到依家都系一个算系成功嘅创意餐厅.乌卒卒 - 我食咗2次School Food, 2次都有叫乌卒卒. 呢个"小卷"嘅不同之处系饭粒有微温, 卷入面嘅汁微辣, 再点上甜甜地嘅味道似沙律酱嘅酱, 口感同味道一流!软芝士泡菜铁锅饭 - 呢个味道冇咩特别, 系全部野食我觉得价钱比较唔合理嘅一碟主要用泡菜汁炒, 冇咩菜另外觉得如果佢事先将芝士捞埋一齐会唔错, 但咁样上菜后当我捞埋一齐之后已经捞唔匀所以如果事先炒埋一齐, 食𠮶阵会见到芝士丝就真系perfect火焰卡邦尼年糕 - 亦系我最欣赏嘅菜之一我唔算好食得辣, 虽然佢喺menu列出呢个系2条辣椒, 但个辣我都接受到同埋只汁系辣中带甜, 再加咗啲芝士味,我恨不得打包啲汁返去捞饭食甜心凤梨艾菲 - 其实都有啲贵佢似菠萝特饮, 虽然得4旧菠萝, 不过野饮只色好靓两人够食, 仲要打包咗小小饭返去! 每位加一后$181虽然啲野食系唔错, 但价钱唔平, 唔会成日嚟食
其实都唔系冇原因, 虽然餐牌上嘅食物冇其他地方咁多,
主要用泡菜汁炒, 冇咩菜
同埋只汁系辣中带甜, 再加咗啲芝士味,
我恨不得打包啲汁返去捞饭食
佢似菠萝特饮, 虽然得4旧菠萝, 不过野饮只色好靓
两人够食, 仲要打包咗小小饭返去! 每位加一后$181
虽然啲野食系唔错, 但价钱唔平, 唔会成日嚟食