2018-09-30
今日系星期六所以决定食好啲老公话想食好啲嘅边炉所以我就OpenRice search过吓跟住发现呢间尚鲜好多好评所以就趁假期出铜锣湾行下街跟住上嚟食晚餐去到百乐中心嘅楼下 人山人海都等左两部lift先上到去一上到8楼就见到㗎啦入边嘅装修都好骨子 亦好有格调有一啲卡位仲跟埋独立电视 真系捞埋电视汁呀我哋叫咗一个麻辣汤同埋一个牛肝菌昆布汤底有辣有唔辣任君选择我非常推介牛肝菌昆布汤 好重香菇味 亦因为加咗昆布嘅缘故 咸咸地 10分惹味呢个系佢哋套餐嘅Menu我哋第一次黎就试吓店员嘅推介 所以就散叫左佢哋嘅精选我哋坐咗入一间房入边 都安装左电视方便我追延禧攻略 正店员话佢哋定期有啲新鲜由日本空运嘅鱼生期期都唔同 今日最新鲜嘅就系秋刀鱼sashimi烧秋刀鱼就食得多啦 刺身上真系第一次试出奇地好香鱼味 好新鲜一啲都唔腥店员亦话因为新鲜到港的鱼生经常售罄如果想试嘅话 就预先要同佢哋预订大家留意啦钟意食猪嘅朋友可以试呢个 有猪血猪肉猪肠猪润同埋猪皮一猪5吃白鳝片亦是一流超级爽甜 完全冇骨配辣汤系绝配呢样系今日嘅重头戏百花酿油条我相信系第二间火锅店应该食唔到系新鲜虾滑酿油条 可以就咁食亦可以好似响铃咁
老公话想食好啲嘅边炉
系新鲜虾滑酿油条 可以就咁食亦可以好似响铃咁点一点汤先食
真心推介
虽然两个人食真系有啲贵
不过食物质素再加上店员嘅专业服务
我觉得系超值嘅铺头嘅限量鱼生一定要试 大家想去嘅话不妨先打去铺头留定啦