2023-05-15 31 浏览
放咗工想chill 下,就去咗bar restaurant 。好钟意呢间bar嘅装修,西式得来又有泰国feel。一边大窗,一边吧枱,另外一幅墙就画咗同餐牌有关嘅饮品/食物。来到bar, 当然要叫返杯cocktail 啦!有几款特色classic cocktails 。每款饮品都有背后的故事,餐厅仲有一本书特地介绍,好用心。我叫咗RENAISSANCE GARDEN:Garlic Infused Grey CooseMancino Dry VermouthBasil CordialClarified Tomato JuiceOlive BrineTabasco饮起身甜甜地,但系又有小小辣辣地,口感好新鲜,易入口👍😍另外叫咗三个dishes:❤️白鳝秘制烧汁哗,个白鳝真系又肥又厚,烧到啱啱好。咬起身爽得嚟又弹牙,夹埋秘制烧汁一齐食,冇得顶😋😋👍❤️香草羊扒配新薯芦笋我哋叫咗medium well。羊扒煎到啱啱好,外边煎到金黄,封住入面啲肉汁,咬起身仲嫩口,又弹口,仲冇羊苏味,配埋芥末酱一齐食,好满足😍❤️黄咖喱蟹肉配蒜蓉包哗,好多蟹肉,黄咖喱不是太辣,配埋蒜蓉包一齐食好好味😋👍环境舒服、用心煮食

Garlic Infused Grey Coose
Mancino Dry Vermouth
Basil Cordial
Clarified Tomato Juice
Olive Brine
Tabasco
饮起身甜甜地,但系又有小小辣辣地,口感好新鲜,易入口👍😍

另外叫咗三个dishes:

❤️白鳝秘制烧汁

❤️香草羊扒配新薯芦笋

❤️黄咖喱蟹肉配蒜蓉包
哗,好多蟹肉,黄咖喱不是太辣,配埋蒜蓉包一齐食好好味😋👍

环境舒服、用心煮食、新鲜食材,下次一定会再嚟😊
西式
2023-05-09