2018-06-23
今日一行6人到小火焰晚餐,之前都曾经食过,觉得okay,加上佢既菜式通常都好创新,有好多唔同既食物配撘,好多选择。一共食左5个主食加2个甜品,啲野大大碟,大家都食得好饱首先黎既系呢个猪肉饭,卖相一般,唔算吸引,但原来好好食每块肉都切得够薄,而且沾满酱汁。厨家好有心思咁将碎紫菜铺落个饭到,即使就咁食饭都好好味,值得一赞!再黎系水冷面,之前食过呢到既水冷面,觉得麻麻,但今次再食,觉得好好食。原因系之前店家只考虑外表,只将食物雪做冰,放到面中,欠缺调味。今次虽然冇咁靓,但胜在有调味,好食呢个柚子蜜糖鸡翼炒年糕几创新,未系岀面食过,味道不错,不过啲鸡翼,有少少甩皮甩骨,卖相差啲。食到有落少少蕃茄,酸酸甜甜,唔错唔错。拼盘,有饺子、肥肉、芝士薄饼、猪软骨、薯条同萝卜海带泡菜。味道正正常常,唔算特别,最特别系薯条只调味粉,好好味!韩式炸鸡,有蜜糖芥末酱同茄汁可以点,啖啖啖肉。芝士雪花冰糯米糍雪花冰呢到57一个雪花冰,大大碗,好扺食芝士𠮶个连个雪糕都系芝士味,好好食糯米糍𠮶个浓浓朱古力味,糯米糍大大粒,入面系软滑既cream,好钟意食,面层既雪花冰刨得较棉密,底层有少少碎冰影响口感,但如果你要求唔高
一共食左5个主食加2个甜品,啲野大大碟,大家都食得好饱
韩式 炸鸡,有蜜糖芥末酱同茄汁可以点,啖啖啖肉。
芝士雪花冰
糯米糍雪花冰
呢到57一个雪花冰,大大碗,好扺食芝士𠮶个连个雪糕都系芝士味,好好食糯米糍𠮶个浓浓朱古力味,糯米糍大大粒,入面系软滑既cream,好钟意食,面层既雪花冰刨得较棉密,底层有少少碎冰影响口感,但如果你要求唔高,都可以试下!