2022-10-21 73 浏览
前排听朋友介绍,呢间Mr.kanso系用罐头食品做主题,心谂罐头食品都可以做主题!?原来系利用罐头食品加入唔同既元素,重新烹调,再配合酒,营造出罐头酒吧既主题,听到咁特别,我都即刻去左试下!😚😋今次带左男朋友去食,一共食左2个主食1个小食同1款酒。首先,主食方面叫左黑豚软骨酱油炒饭伴太阳㶶边蛋同洋风橄榄油鸡蒜片意粉,炒饭吸哂黑豚软骨既油脂,成个饭都好香豚肉味,意粉就好重蒜香,食落唔会太油腻,鸡肉好嫩滑👍😆我地仲叫左个蟹子伴玉子烧,玉子烧煮得外脆内软,外层烧焦,上面加上蟹子,口感更上一层次😚最后当然唔少得酒,我地叫左山崎Whiskey(double shot ),酒味浓郁,好香醇,配埋食物好夹,两个人饮啱啱好😋⭐️总括黎讲,呢间餐厅都几特别,好少听到用罐头做主题既餐厅,食物有质素之余,仲要有得饮返杯,想有气氛地食返餐好既,好啱黎呢度!☺️