2022-11-12 48 浏览
辛苦左成个礼拜要食返d Comfort food 慰劳下自己,见鸡翼山好多次都未得闲试下,今次经过呢间店,一于买外卖返屋企慢慢叹。 鸡翼口味五花八门,有d 仲几创新,听都未听过,要试晒全部口味都要分几次,今日决定试3种。避风塘鸡翼一拿到手,佢香喷喷嘅避风塘味就扑鼻而来,令人忍唔住想快d 食, 呢只口味有点辣,d 辣味浸透晒落d 鸡肉。外皮好脆,鸡肉都算唔老,好香口嘢未,食唔停口。 黑松露鸡翼呢只系新口味之一,佢松露味唔算好劲,淡淡地,食得出佢唔系加左劲多松露油,味道唔错,无我最讨厌嘅假松露油味。鸡翼上面仲有点紫菜作为点缀。浓口樱花虾虾酱鸡翼新口味之一,面头有d 樱花虾,个酱系浓郁嘅酱油味,夹埋d 樱花虾嘅鲜味,几特别,但系食多一只就有d 重口味,建议同人分享。 推介钟意重口味嘅人食。加埋罐气泡柠檬茶,简直正到爽不过下次应该都系堂食好d, 外卖拿返屋企d 倒汗水整湿少少d 鸡翼,不过都好好味。或者堂食仲好味,热辣辣。

港式避风塘蒜香鸡翼

避风塘鸡翼
外皮好脆,鸡肉都算唔老,好香口嘢未,食唔停口。
黑松露武士鸡翼

黑松露鸡翼
,无我最讨厌嘅假松露油味。鸡翼上面仲有点紫菜作为点缀。

气泡柠檬茶

加埋罐气泡柠檬茶,简直正到爽

2022-11-08
港式避风塘蒜香鸡翼