2019-01-24
旺角又开左新食店,仲系好多人既至爱,食店专卖「鸡翼」,连店名都叫「鸡翼山」就知有多款口味的鸡翼,而且味道几创新又好味。有九款口味,有文青影相一流的玫瑰味、又有辣味蒜香的避风塘味、浓味之选都有两款,真系款款吸引,要食多几款先得。单点鸡翼 $38/4只,可拣鸡翼或鸡锤,亦可以要套餐有埋饮品,有4-7 款饮品选择。可以即场立食,提供胶叉或手套,都好方便。也可外卖带走,返去慢慢叹,我地紧系即刻食啦,好野等唔切就食。浓味三重芝士流,煮到溶化带芝士香的酱汁倒在即炸鸡翼上,十分诱人,仲好香喷喷。用了三款芝士,味道层次丰富,食到有蓝芝士的独有味道同浓郁芝味,亦好夹鸡翼,炸皮吸哂芝士酱,每啖都好浓郁,虽然味道浓,但就不太咸。柠香山葵蟹籽,好特别也好有新意,颜色鲜艳夺目,已经赢哂。味道带点和风,有山葵微微刺激配沙律酱,咬落脆卜卜蟹籽,增加口感之余,仲有咸鲜味。鸡翼炸到热辣辣好香脆,肉嫩多汁。鼠尾草咸蛋黄哥,好名已经觉得好味,话哂用大热咸蛋黄增加味道,呢款口味亦很受欢迎。香草味唔太明显,但咸蛋味好突出,咸香惹味,刚好完全沾满鸡翼,做得好好,也是不太咸的,所以食完都唔会好腻,也不会好口干。鸡锤的肉同鸡翼玮样j
柠香山葵蟹籽,好特别也好有新意,颜色鲜艳夺目,已经赢哂。
鸡翼炸到热辣辣好香脆,肉嫩多汁。
鸡锤的肉同鸡翼玮样juicy爆,唔会好油腻,鸡锤仲好酥肉,食落啖啖肉的满足感。
总括,口味多又创新,味道好服务用心。
水蜜桃粒粒甜果茶,都几多水蜜桃粒粒,可拣少冰,微甜有果香,茶味较轻,食完鸡翼,果茶的清爽好岩冲洗一下味蕾,再食另一个口味的鸡翼。