2013-11-07 6336 浏览
同事介绍了这间私房菜,适逄朋友生日就约埋一齐食个bday lunch~午餐价钱相宜~要试就试午餐先~~星期六的下午只有我们一枱客,感觉好似包了场,可以尽情的吹水,加上周围好多艺术品,感觉好relaxing,又有格调,气氛一流!4人只可选一款$238per head既menu, 所以系唔需要拣~上每碟菜式待应都会简单介绍一下,好有诚意~先来低温三文鱼配黑松露:好特别的口感,d三文鱼半熟,好似平时的火灸咁,不过佢地就用低温油煮,不是直接用火,加上黑松露的味道,good!金牌口水鸡:果然系金牌,d汁酸酸地,辣辣地,好开胃,有d透明粉垫低,吸晒d汁,好好味~只鸡亦新鲜,同个汁亦好match!东玻醉千层:系招牌菜之一,因为好考功夫,要将d肉片到好薄再砌成一座山,因为薄所以不太油腻~加埋d梅菜,送饭一流!虾膏炸鲜班:炸得好香脆,不爱吃鱼的我亦觉好味!汤丸:非一般的汤丸,内有糖冬瓜,好有口感,味道亦创新!

虾膏炸鲜班:炸得好香脆,不爱吃鱼的我亦觉好味!

汤丸:非一般的汤丸,内有糖冬瓜,好有口感,味道亦创新!