2020-09-24 479 浏览
西环开左好多小店,但周末间间都人头涌涌,早几日清假同朋友去左食个lunch,唔好以为平日无咩人,当日都近乎满座,cafe楼底好高,好多人都带左电脑边食边做,感觉更似co-working space,顺带一提,佢地系pet-friendly嘅,但当日就见唔到毛孩。食物质素都唔错,平日黎慢慢食几舒服。🍽Eggs Your Way简单黎讲就系想食咩自己话事,最啱我呢啲偏食嘅人,今次拣左炒蛋、班戟、薯饼同牛油果,整左个vegetarian all day breakfast,炒蛋嫩滑,班戟就系偏厚实嘅类型,配微甜嘅糖浆,牛油果够熟,除左用黑椒调味外,有烘到好香嘅杏仁片铺面,薯饼就正常味道。🍽Vegan Bowl (with salad)朋友一齐go green,豆腐热辣辣炸到香脆,其他配料有beech mushrooms、牛油果、蓝莓同车厘茄等,值得一提嘅系佢嘅黑醋调得好好,唔系一味得个酸字,会令人想食晒啲沙律菜。☕️Pink Lemonade呢杯啱晒钟意粉红色嘅朋友,打卡一流,其实佢系加左黑加仑子同迷迭香嘅柠檬梳打,怕甜嘅朋友都可以饮,因为呢杯近乎无糖,朋友话开头主要饮到柠檬嘅酸味,近底先有莓

🍽Eggs Your Way
Eggs Your Way

🍽Vegan Bowl (with salad)
Vegan Bowl

☕️Pink Lemonade
呢杯啱晒钟意粉红色嘅朋友,打卡一流,其实佢系加左黑加仑子同迷迭香嘅柠檬梳打,怕甜嘅朋友都可以饮,因为呢杯近乎无糖,朋友话开头主要饮到柠檬嘅酸味,近底先有莓果嘅味道,大家记得搅匀饮。
Pink Lemonade

☕️Dusk Till Dawn
呢杯大家应该喺ig睇过好多次,亦系佢地嘅signature,以Espresso 、竹炭、云呢拿、蜜糖同奶制作而成, 我好怕甜所以叫左少蜜糖,店员提醒可能会影响个比例,但出到黎无论卖相同味道都令人满意。灰白渐层非常梦幻,一开始饮到奶同蜜糖嘅甜味,搅匀后espresso嘅烘焙香涌出,竹炭就增加左啲沙沙地嘅口感,好出色!
Dusk Till Dawn
Eggs Your Way