2024-12-27
启德又开左新商场"双子汇"喇, 有新野咁梗系要去行下睇下啦~~商场有唔少餐厅㖞, 行到累就揾一间入去食.....系门口见到呢间日本 x 西班牙既fusion都几吸引就入去试喇餐厅环境几靓, 感觉好舒服有室内同室外座位, 景观开扬~~食物方面好多元化, 更特别既系意想唔到既fusion菜式!!款式有小食, 沙律, 炸物, 主食, 甜品等等~UJI(Whisky, Matcha, Vanilla gomme, Yuzu honey, Lemon juice, Clarified milk)味道非常清新, 配搭得好好~酸酸甜甜带绿茶味, 酒味唔会太浓!!AKI焙茶/荔枝/梳打水钟意焙茶既朋友会好钟意呢杯饮品~首先焙茶味浓, 又有荔枝既香味, 仲要有汽, 口感超丰富!!!明太子蟹肉玉子烧 $128暖粒粒既玉子烧好正呀!!!每件玉子烧切成小块, 摆盘精致, 非常吸睛玉子烧口感绵密, 柔软滑嫩~连埋蟹肉蟹籽一齐食层次感满满寿喜烧牛肉炒乌冬 $158好创新既煮法乌冬吸收晒寿喜烧汁, 蛋汁&牛肉既味道, 每条都好挂汁, 啖啖滋味~~肥牛软腍又甘香~ 整个配塔好好味, 食到停唔到口西班牙海鲜饭 $208
商场有唔少餐厅㖞, 行到累就揾一间入去食.....
餐厅环境几靓, 感觉好舒服
有室内同室外座位, 景观开扬~~
款式有小食, 沙律, 炸物, 主食, 甜品等等~
味道非常清新, 配搭得好好~
酸酸甜甜带绿茶味, 酒味唔会太浓!!
AKI
焙茶/荔枝/梳打水
钟意焙茶既朋友会好钟意呢杯饮品~
暖粒粒既玉子烧好正呀!!!
每件玉子烧切成小块, 摆盘精致, 非常吸睛
玉子烧口感绵密, 柔软滑嫩~
连埋蟹肉蟹籽一齐食层次感满满
好创新既煮法
肥牛软腍又甘香~ 整个配塔好好味, 食到停唔到口
第一次食西班牙海鲜饭, 感觉好难忘
饭粒软硬度适中, 吸收晒虾、贝类既精华, 非常鲜味!!!
另加雪糕 $12/球
巴斯克蛋糕味道浓郁,质地滑顺细腻
微苦中带有甜味, 配埋雪糕食口感丰富且层次分明