之前search下search下,发现高山剧场有一间空间舒适嘅cafe 😌有一晚喺土瓜湾做完嘢几攰下,唔想返屋企煮,斯斯然行咗去食晚饭~🍝 意式茄香流心蛋牛肉酱意大利粉 😋😋😋😋牛肉酱同番茄🍅同意大利粉匀合得好,运用咗鲜色沙律菜🥗摆盘,流心蛋蛋黄若隐若现 😚 整体调味比想像中自然,唔系行浓味路线,可以清晰品尝到食材本身嘅味道~🍵️ 抹茶鲜奶 (热) 😋😋😋😋🦄拉花好靓、好清楚 ,抹茶🍵味淡淡然,鲜奶轻身,少甜 🙂 可能都啱小朋友饮~晚餐 💵💵💵 约港币$120/人💁🏻‍♀️ 由土瓜湾站行去高山剧场大约要10分钟,会经过一个公园,亦都让人开始感觉放松落嚟 ☺️ 夜晚7点左右,人流唔多,加上cafe其中一面为落地玻璃,又有人造花草做装饰,令成个空间更加恬静 😊🙆🏻‍♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk!

🍝 意式茄香流心蛋牛肉酱意大利粉 😋😋😋😋

🍵️ 抹茶鲜奶 (热) 😋😋😋😋