(非会员)
我以后绝对唔会再0黎这间永珍!! 事原我同我的同事们分别响不同的日子去吃lunch均受到不礼貌的对待。其中有次哋3人去食lunch, 坐底后便叫个戴眼镜的阿姐来落单。眼镜阿姐一路睇电视一路落单, 心相都算啦间舖有部电视响到,睇下都正常。我们叫咗1个三宝饭、1个泰式炒饭同1个菠萝炒饭。阿眼镜姐落完覆完单后就随口问咗句:饮咩? 唔好以为理所当然会落埋先走,因为并唔系第1次,所以我哋巳估到阿姐会问完之后无会咗件事0禁走开,所以我们唯有等眼镜姐再0黎落埋杯饮品啦。我哋叫咗1杯红荳冰同2杯热奶茶。等咗一轮红荳冰同三宝饭到咗,但未见2杯热奶茶踪影便同其中一位游云阿姐追单,游云阿姐不耐烦大叫咗句边落单呀之后仲以为佢会去跟单,点知佢就行咗去一边企咗响到发呆。我哋好奇怪0禁望住”游云”阿姐, 佢呆咗好一轮突然去冲咗1杯热奶茶来,我哋同佢讲仲差1杯未0黎游云阿姐忽然发难大声话:咩呀! 你话差杯热奶茶吖嘛, 呢杯未冲咗比你啰. 咩野仲差1杯呀。我哋解释因为我哋叫了3份午餐应该有3杯饮品, 而家0黎咗2杯所以仲差1杯热奶茶。跟住游云阿姐好唔高兴0禁去冲杯热奶茶。好嗱热奶茶同来菠萝炒饭0黎咗0禁个泰式炒饭呢? 心想我哋都巳食咗一半没有理由会0禁迟, 唯有再问个泰式炒饭的下落。其中一个瘦削的阿姐话炒紧叫我哋等阵,但眼镜姐就大叫:咩呀!你哋叫咗2个饭之嘛,边到有叫到泰式炒饭,你哋无叫呀。头先覆单个时你哋唔讲,你哋无叫呀。我真系无明火起三千丈!!![阿姐就系因为你覆单个阵时有讲齐3个饭!!] 我哋3人便叫阿姐快d炒番个饭来便算,因为仲要返工呀。但眼镜姐唔知系咪有病,牛头唔搭马咀仲不停问:你而家系咪要落番个红荳冰吖? 我哋3人举起3杯饮品一齐话饮品到齐,只差个泰式炒饭未到。但眼镜姐继续问:你系咪要落多个红荳冰? 真系巳经怒不可遏我哋3人大叫,差个泰式炒饭呀!! 红咩野荳冰呀!! 眼镜姐先收口跑去厨房叫个厨房做番个泰式炒饭。这件事期间游云阿姐一直游云发呆,瘦削阿姐虽然出咗句声但一直眼睛就一直留意住个电视。除非你钟意比人无礼对待,否则不要随便挑战。