2010-07-24
放假得闲,咁就约左班fd行尖沙咀,行到好肚饿就见到cpk,同fd讨论完决定入去食晚餐我地4个人去到门口,门口果位员工话暂时未有位住要等下,我地等紧位果阵,同门口员工吹下水,佢人几nice,但怕佢比人话,所以讲得唔多,等左15min到就有位,都唔算等好耐,佢带左我地去坐卡位,望到海境,好开心我地坐低无1min就有位女员工走过黎问要唔要饮杯水,仲问我地要冷水定热水,照顾周全睇左阵菜单,都谂唔到想食咩,咁就捉左个员工黎介绍,咁就选左个带眼镜,靓靓仔仔男员工黎问,佢介绍我地食牛油果蛋卷,香草鸡肉pizza,我地就顺手叫佢帮埋落单,仲有两个意粉,一个宫保鸡肉意粉,同新奥尔良海鲜意粉同埋一个BBQ鸡肉沙拉,佢帮我地落完单,好主动咁问我地要唔要叫其他饮品,仲话柠檬茶,汽水可以无限饮,我地就叫左4杯柠檬茶,佢最后同我地讲pizza会耐小小,我地话无问题,全程个员工好有礼貌,好nice野食来了,个沙拉我地叫左全份,真系好大份面头d鸡粒甜甜地,加埋d脆脆,口感唔错,之后个牛油果蛋卷,岩岩好有4件一人一件唔洗抢,见到有两只汁,咁就揾返果位男员工黎问下,见佢帮人埋紧单唔得闲咁,要等佢埋埋张单先揾佢,叫左佢来就
之后个牛油果蛋卷,岩岩好有4件一人一件唔洗抢,见到有两只汁,咁就揾返果位男员工黎问下,见佢帮人埋紧单唔得闲咁,要等佢埋埋张单先揾佢,叫左佢来就问佢咩来,佢就同我地讲左我地都听唔明既野,但都明白佢讲既重点,一个唔辣,一个辣,试完个牛油果蛋卷,真系介绍唔错,好好食可惜系太小得4件
两个意粉同个pizza都到啦,先试个宫保鸡肉意粉,辣辣地又唔会辣到飞起,几野味唔错,个海鲜意粉就差小小,可能宫保鸡肉意粉太重味,盖过左海鲜意粉个味整体唔错,系贵左小小,试埋个pizza,估唔到咁大个,酸酸甜甜咁几好食,开胃
我地一路食一路饮柠檬茶,开头比水我地果位女员工好主动咁帮我地加柠檬茶,无限饮,好抵
服务一流
最后我地叫左两个甜品一个系苹果加雪糕,同热朱古力果仁蛋糕,系个苹果酸得济,揾左个肥经理拎杯热水,佢好快就拎左比我地,服务良好,最后叫埋单,黎一餐食得唔错,下次都要再黎食
最有趣既系上面讲果两位男女员工都系I字头,咁巧合