2023-10-29
Hunky Dory (沙田)📍沙田白石角香港科學園科技大道西19號19W大樓2樓245室🐶🐕Pet Friendly 嘅餐廳真係唔係太多選擇!🍔🌮👯👯今次同朋友仔一齊去科學園呢間西餐廳,齊齊食好嘢!🎉🏡餐廳外圍仲有一大片草地可以帶狗仔放電!最值得推薦嘅地方係成個範圍都好安全又衛生,放繩比狗仔自己奔跑都可以好安心!💨💨💁🏻♀️我哋order咗好幾個主食開心share,每一樣質素都幾高!重點推介幾款令人回味嘅item做參考!✳️重點推介1️⃣:法式鵝肝帆立貝龍蝦忌廉汁天使麵 $198鵝肝煎得好香脆,帆立貝大粒份量都算多!龍蝦汁嘅鮮甜完全滲入咗天使麵入邊,雖然天使麵比一般意粉幼,但依然有少少煙靭彈牙!整個味道都非常之豐富!✳️重點推介2️⃣ : 愛爾蘭健力士牛肉批$138酥皮外皮內包含住大量牛肉,一上枱就聞到好香嘅牛油酥皮味道!慢慢切開酥皮就會食到熱辣辣肉質鮮嫩嘅燉牛肉同各款薯菜,連埋酥皮一齊食好滋味!✳️重點推介 3️⃣: 自家製蘋果批$58呢個係我最鍾意嘅甜品!撻底做得非常酥脆,蘋果蓉酸甜到適中,而且帶有新鮮果肉!大大個賣相又靚,咁有質素但價錢都非常合理!甜品控一定要試!
🐶🐕Pet Friendly 嘅餐廳真係唔係太多選擇!🍔🌮
👯👯今次同朋友仔一齊去科學園呢間西餐廳,齊齊食好嘢!🎉
🏡餐廳外圍仲有一大片草地可以帶狗仔放電!
鵝肝煎得好香脆,帆立貝大粒份量都算多!
✳️重點推介2️⃣ : 愛爾蘭健力士牛肉批$138
呢個係我最鍾意嘅甜品!
甜品控一定要試!