2014-08-19
「放题」起香港呢个热潮兴左好耐,一直好钟意四围食既我,胆敢说句,已经试过无数间放题店。:p荃湾悦来坊「花千树」据知开左两个几月,又试试看吧^^呢到d装潢系咁既~ 放题店计,算是蛮舒服宁静,坐位唔会迫迫,几岩又想揾地方食放题有又d空间倾下计既朋友。今次,先倒转,我想食d热食再来先食重点项目: 刺身 ,哈哈~如果放题,有羊架,我会加分XD 「香草烧羊架」肉质嫩滑,so juicy,脂肪部分同样岩岩好(我的心水推介)呢到烧物不错,「烧鲭鱼」皮烧得脆脆的~ 肉质也不会干身,洒上鲜柠檬汁,good wo另一样,放题比较少见「蒜香一口肠」,几有台湾风味XD如果钟意食牛既朋友,可以点「蒜片牛柳粒」~ 牛柳粒更显牛肉香浓味^^至于「大板烧饼」,酱汁方面,我提议用日式烧味,味道会更match呢!所有食物,全是即叫即烧,即叫即炒,即叫即炸,食既时间热腾腾,等候时间也不会太长,呢点我最欣赏!炸物方面,我推介「焦糖香脆薯角」,味道甜甜,原来配薯角又几正下^^噢!到刺身,大路款式不用多讲,谂得到都齐,呢到比一般多左「象拔蚌、油甘鱼、海螺」,我最钟意食油甘鱼&三文鱼,鲜味而充满油香,同样令我大满足。(刺身orde
荃湾悦来坊「花千树」据知开左两个几月,又试试看吧^^
如果放题,有羊架,我会加分XD
另一样,放题比较少见「蒜香一口肠」,几有台湾风味XD
噢!到刺身,大路款式不用多讲,谂得到都齐,呢到比一般多左「象拔蚌、油甘鱼、海螺」,我最钟意食油甘鱼&三文鱼,鲜味而充满油香,同样令我大满足。(刺身order几多数量,都有比足,值得一赞)
寿司,我推介「火焰三文鱼」,另有火焰鳗鱼,比目鱼可供选择。
饮品方面,汽水任饮!
服务方面,店员会主动帮你换碟,收点餐纸&出菜快~
食物方面,整体ok~
服务好,好重要,食都食得开心D!
大家起荃湾揾放题食,又多个选择喇!