2023-12-11 2435 浏览
经过黑暴及疫情肆虐,以为香港人会为复兴努力,今晚在北京道一号「功德林」食斋,差到认定「功德林」老板必定系走咗佬无粮出,我哋一行六人,7:30到,食物一般般,但服务九狗9流,因为食物好多芡汁,一直无人换碗碟,无冲茶冲水,八点零钟,忽然觉得冷气大咗好多,原来这是第一步,九点正,伙记突然叫我哋埋单,连最基本last order提示都无,直接叫客埋单,然后暗灯,冷气开更大,务求你尽快起身,老人家拿拿声去完洗手间就走,约9:10,「功德林」竟然落咗一半铁闸,我哋自己讲笑,会唔会厕所锁门困住老人家㗎⋯⋯叹为观止,更为香港叹气!其实当时仍然有客,大家你眼望我眼头都拧晒,为香港心痛!
2023-12-11