2012-04-03 155 浏览
南丫岛系本地人假期行山嘅热门地点之一,逢假日,就逼满人,相反,其他日子,就显得水静鹅飞。话晒小弟都晌里面生活咗成5年,平日除咗返放工嘅时段外,其余时间都静绳绳。老实讲,住就非常好住,但交通始终有啲唔方便,买嘢又系选择有限。行山行到累自不然要休息吓,行到口渴嘅,除咗阿婆豆腐花之外,其实林记凉茶店都系一个值得推介嘅选择,与其晌士多买水饮,不如晌林记买支健康自家制嘅凉茶。一共有成16款凉茶之多,大路又常见嘅,有酸梅汤、夏枯草、银菊露、五花茶……等等,较特吃少见嘅,有雪梨雪耳枇杷叶、罗汉果枇杷叶桔饼、鸡骨草搭金钱草……等等,几年嚟都无乜转过款,当然价钱有别啦。各样饮品写晒有咩功效,如:清湿热、消暑、化痰、解毒、祛肝火、生津止渴,真系各式其式。苹果桂花茶 $13功效包括养颜、健脾、开胃、消口气,有无咁灵,真系饮一支相信都唔系话咁快见效,但色泽金黄嘅苹果桂花茶,饮落感觉几柔和,桂花味唔系好重,苹果味比较侧重啲,整体会系幽幽香咁,况且属于少甜,更觉健康!

,与其晌士多买水饮,不如晌林记买支健康自家制嘅凉茶

,真系各式其式。
有乜选择,一目了然。
所有产品雪住晒,够冰凉!
苹果桂花茶 $13

苹果桂花茶
外卖自取
$13 (其他)
有乜选择,一目了然。
所有产品雪住晒,够冰凉!
苹果桂花茶