2022-01-21 158 浏览
见好耐冇去马六, 就去食下午茶。平时餐厅好多人,甚至要攞飞,点知今日超少人,侍应都冇野做。坐低睇下个餐牌,原来加晒价。最爱嘅海南鸡饭由42元加到60元,其他平均加4-5元,都冇咁离谱,难怪冇人食!加左价所以份量多左,但多得济,根本是午餐份量。下午茶根本吾洗咁多,食剩盏浪费!连侍应都话「咁空,汁得啦!」笑死!而且个掺掺系咩事,捞面吗?冇汤而且太辣。以前冇咁辣的,越做越差!吾争在讲埋个杯,用厚不锈钢杯,杯野热到爆,应该几个钟后先饮到,唯有攞多个杯。服务态度都麻麻,我见侍应在忙,就自己攞杯斟水,点知有个四眼女侍应好寸咁大叫我话吾可以自己斟,吾得咪吾得啰,吾洗咁既态度既!