2022-05-29
星期六日嘅话系全自助餐。订咗12:00。大概有一半嘅位已经满咗。但系出面嘅嘢食bar啲嘢食未齐。当时沙律吧,甜品吧已经准备好㗎啦。不过熟食方面就未有串烧,烧牛肉,同埋猪脚。大概12:30左右,就会见到啲人一窝蜂冲去熟食枱𠮶度,咁就会知道啲猪脚已经煮好啦。今日去食嘢嘅人都几特别,真系抢嘢食咁,一次过将所有嘢夹落自己只碟度,下一个人就冇得食啦。好在厨房补给食物都快。所以其实等头一轮饿鬼抢完嘢食之后, 厨房就会好快放一盆新嘅出嚟。所以唔明白啲人点解咁癫,一次过夹一盘系咪真系食得到呢?佢哋嘅烧牛肉OK嘅,好林,都有牛肉味。唔干柴。串烧鸡都OK嘅。佢哋嘅德国猪手一次过会出成10几只,所以大家唔使紧张,你一定会攞到嘅。佢仲会不停咁样出,所以唔会攞唔到。外皮好脆。几好味。沙律吧就冇咩特别,又唔系特别好食。佢哋有冻虾,青口。食咗冻虾,冇咩味。佢哋有个意粉巴,可以自己选择配料再拣埋红汁或者白汁。我哋拣咗白汁,同埋一碟红+白。觉得意粉个汁煮得唔错,不过意粉好林。港式意粉。甜品吧方面有好几款唔同嘅蛋糕同埋糕点。卖相就平平无奇,但系味道唔错。最钟意食佢个酥皮嘅饼。我都唔知佢叫咩,但就系好松脆。好好味。佢哋今日
佢哋今日有一个特别嘅甜品。就系churros. 即场炸。平时外面买嘅话一条都好贵,同埋唔系好多地方有。今次俾我任食真系好开心。不过胃嘅空间有限,食咗两条就够啦。
埋单,计埋+1 ,每人大概$302。
唔系话好平,但过吓口瘾咁啦。有唔同嘅嘢食俾你拣。环境都算OK嘅。坐得都舒服。散嗌嘅话可能平啲,但有时食自助餐都系为咗玩,比好多唔同嘅食物包围系几开心嘅。至于味道方面不过不失。个人觉得一次就够啦。冇咩吸引我去食第二次。