2021-05-25
荃湾近来开左唔少新商场,行到攰攰地黎到Oyster Station 蚝站!食个午餐/下午茶🤣。加勒比海风既装修几Chill!~ 餐厅阔落坐得舒服,系咁多人又大既荃湾,揾个位坐下真系几重要。但就系呢个牌吸引左我入黎坐 兼食!因为下午茶时间关系又想chill,我唔想食太饱,就叫左以下野食叹下抖下~伊利比亚风干火腿伴哈蜜瓜~$158呢个头盘可以话系经典~风干火腿伴哈蜜瓜永远都系咁夹,juicy又甜既瓜配起咸咸火腿十分吊胃口。生蚝~$120超抵食一打生蚝,$10一只size不算小,而最紧要新鲜!而且餐厅洗得几干净~香芒牛油果大虾沙律~$108而呢碟咁抢眼既系沙律!用料份量十分足够,时令芒果甜度超高,配熟透香滑牛油果肉,醒一醒神,好fresh!赤贝刺身~可能系食过其中一次最厚肉而新鲜既赤贝刺身新鲜既味道刺身最珍贵之处,加上刺身本来厚肉肥美,成就食客既满足感!坐低见到不少食客叫石烧牛,好似好正,不过真系食饱饱!下次黎我就会叫石烧啦~
但就系呢个牌吸引左我入黎坐 兼食!
伊利比亚风干火腿伴哈蜜瓜~
生蚝~
超抵食一打生蚝,$10一只size不算小,而最紧要新鲜!
而且餐厅洗得几干净~
香芒牛油果大虾沙律~
赤贝刺身~
可能系食过其中一次最厚肉而新鲜既赤贝刺身
坐低见到不少食客叫石烧牛,好似好正,不过真系食饱饱!
下次黎我就会叫石烧啦~