2017-08-07 1995 浏览
今日游完船河 约咗一班朋友黎龙鳯厨坊开饭皆因之前有朋友食过话唔错 一个传一个 口碑确实很仲要幸好我哋有订位 晚市食饭时间 座无虚席卤水鹅半只卤水汁甘香 浓淡适中 鹅肉扎实 弹牙 嫩滑 皮还皮肉还肉 比例非常好炸咖哩牛腩 用炸嘅方式我都系第一次食 感觉几特别 炸完嘅牛腩 外皮特别香脆 配上惹味嘅咖哩汁 又有另外一种新食法酿青椒 好香口 好惹味 镬气好够 估唔到只青椒都几辣墨鱼饼 外脆内弹 豉油王炒肠粉 镬气十足 肠粉颜色好靓 配上秘制嘅甜酱 味道好夹夏天最适宜饮冬瓜盅够晒解暑 材料好丰富 味道清甜椒盐鲜鱿 反而冇咩特别 食到雪藏味炸子鸡 必食 外皮炸得非常脆 肉质非常厚 完全脂肪系极少 啖啖肉 炸完之后鸡仍然保持肉汁剁椒蒸鱼卜 鱼腥味可以接受 洗得好干净 剁椒 又咸又辣 鱼卜爽口又弹牙 简直系味蕾嘅新冲击糖醋面 面饼香脆 配合醋同埋糖一齐食 原来效果都唔错㖞 好特别
今日游完船河 约咗一班朋友黎龙鳯厨坊开饭
皆因之前有朋友食过话唔错 一个传一个 口碑确实很仲要