2022-07-27
中环半山新开嘅cafe 用咗加州风格颜色鲜艳啲 唔少人特登过嚟打卡▶️ Ricotta & Prosciutto Toast ($98)一片酸种面包 上面搽上一层Ricotta芝士少少柠檬蜜糖酱🍋两三片帕尔玛火腿 最后加上水芹菜🌱花瓣做装饰🌸旁边加左少少橄榄油 感觉冇咁干卖相十分吸引 好值得打卡食落味道亦好好👍🏻钟意佢成个配搭Parma火腿好薄身同埋唔肥 味道少少咸咸地😋啱啱好Ricotta芝士质感偏粉啲唔似yogurt咁滑但系又冇一般芝士感觉咁heavy🧀上google睇 原来系用整芝士过程中分离出来乳清(应该系whey?)入面嘅各种蛋白质凝固而成 相对可能健康啲?酸种面包口感都好正🍞外皮够香脆 冻咗仍然香口 虽然难切少少而面包中间位就好烟韧 酸种面包味道微酸 配上柠檬蜜糖酱嘅甜味同火腿咸味系完美💗虽然菜系装饰 但无形中加入左少少清新味道▶️ Avo trio ($108)朋友叫嘅 牛油果控之选🥑全部都有牛油果酱搽面 但上面配料唔同我见有合桃、石榴、ricotta芝士、牛油果片等感觉多花款而冇咁斋-整体咖啡店食物水准高 plating一流 调味配搭做得好好👍🏻只系选择上面冇咁多 尤其如果
颜色鲜艳啲 唔少人特登过嚟打卡
食落味道亦好好👍🏻钟意佢成个配搭
Parma火腿好薄身同埋唔肥 味道少少咸咸地😋啱啱好
酸种面包口感都好正🍞外皮够香脆 冻咗仍然香口 虽然难切少少
虽然菜系装饰 但无形中加入左少少清新味道
▶️ Avo trio ($108)
朋友叫嘅 牛油果控之选🥑
全部都有牛油果酱搽面 但上面配料唔同
我见有合桃、石榴、ricotta芝士、牛油果片等
感觉多花款而冇咁斋
只系选择上面冇咁多
尤其如果当正餐食 份量绝对唔够 但价钱平均已经$100 仲未叫饮品 同埋冇加一😅
环境系装修得好靓嘅 粉红色咁几少女 不过冇人哋影出嚟靓 因为其实入面少窄 只有外面位打卡靓啲📸
值得赞系服务几好 barista俾人感觉chill~
只系整食物耐啲 因为即叫即整 好彩大家入嚟cafe都系谂住休息下😌