2018-10-29
难得放假梗系黎个孝女系列,同娘亲叹个下午茶啦,葵芳下午茶时段真系有好多选择,但个人对美心集团嘅酒楼食物质素系比较有信心。虽然一望餐牌已经见佢加左价🙊但下午茶时段某d食物都有八折,一分钱 一分货啦一早用排队app拎左位,所以唔洗等位就有位坐。来来去去都会点翻食开嘅食物当中最爱系流沙奶黄包佢好较熟,似系师傅人手造,有别坊间交黎嘅,包嘅馅料适中,撕开真系流心,食落唔会好漏,亦都唔会过甜百花酿鱼肚其实都系我第二最爱,但食过一两次水准唔稳定,有时虾胶会好细or过咸,不过今次就pass嘅另外仲叫左妈咪最爱炸云吞,炸得香脆,粒虾都大粒,不过如果酒楼有张隔油纸会更好,因为刚刚炸起上碟令到感觉好似好油咁🙊🙊埋单仲送咗张优惠券,下次惠顾满100蚊就可以用喇虽然有效日期只得一星期,不过住咁近,应该唔难用挂偷得浮生半日闲,放假陪下身边人也是一种享受吧
但下午茶时段某d食物都有八折,一分钱 一分货啦
偷得浮生半日闲,放假陪下身边人也是一种享受吧