2015-12-06 685 浏览
今晚同朋友系旺角食完饭 口痕想食甜品... 如果系旺角想食甜品 就多数都系会黎HeSheEat食..~10点左右黎到 门口依旧有条长长既人龙排紧队喇不过系呢度排队都有一个小小既乐趣 就系可以望住呢个伟大既甜品工房既甜品制作过程 ;D我地三个人 平时都唔会系度叫饮品架, 因为比起叫甜品 算偏贵不过今次排左差唔多半个钟 等到好口渴.. 所以即刻叫左杯冻士多啤梨玫瑰茶<士多啤梨雪葩> $45饮落几香玫瑰香味呀, 不过饮到最底先发现原来底部有糖浆.. 之前一直都冇搅匀黎饮 ~__~所以成杯都系几清淡既玫瑰茶味, 有好多士多啤梨粒~士多啤梨雪葩够清新香甜 解渴一流... 哈哈朱古力窝夫 $55虽然个人唔太好非原味既窝夫 但系呢度既窝夫真系唔可以唔赞!甜度拿捏得岩岩好 永远都系热辣辣甘上枱咬落去松软既窝夫散发住蛋香 太吸引喇 ;P呢度既雪糕唔使讲当然系另一样一定唔会令人失望既食物 有质素保证 兼一定唔会一上枱就好快溶..听落基本但系好多甜品店都做唔到焦糖苹果甘宝梳乎厘 $59好松软轻巧既口感 面头因为落左苹果甘宝 口味最浓, 底下既蛋香同奶香同时间慢慢渗透好钟意呢个一d都唔滞既甜品
10点左右黎到 门口依旧有条长长既人龙排紧队喇
冻士多啤梨玫瑰茶<士多啤梨雪葩>
所以成杯都系几清淡既玫瑰茶味, 有好多士多啤梨粒~

士多啤梨雪葩够清新香甜 解渴一流... 哈哈
朱古力窝夫 $55
虽然个人唔太好非原味既窝夫 但系呢度既窝夫真系唔可以唔赞!
甜度拿捏得岩岩好 永远都系热辣辣甘上枱
咬落去松软既窝夫散发住蛋香 太吸引喇 ;P

呢度既雪糕唔使讲当然系另一样一定唔会令人失望既食物
焦糖苹果甘宝梳乎厘 $59
好钟意呢个一d都唔滞既甜品呀 ~~~
同埋 呢度既梳乎厘真系做得唔错
雪糕口味我地转左绿茶 其实呢度既雪糕都系自由转口味~
厚焗松饼<草莓+草莓雪糕> $55
之前试过原味 (岩盐焦糖+鲜牛油+云尼拿雪糕) 好好味
所以今次想试埋呢个草莓味!
虽然都系原味夹呢块厚松饼多好多, 但系酸酸甜甜既草莓减淡返成个甜品既饱肚感 一样系好正!
厚焗松饼<草莓+草莓雪糕>
对比起好多净系得个样既甜品店 呢个价钱都唔算贵.. 而且今次我地三个人叫左四样野 ^^
但系都希望唔好再加价落去啦......!
题外话/补充资料: 今次食见到起码有两枱都系大陆人... /____\ 唔希望自已钟意食野既地方都要容纳埋d大陆人.... 好无奈
2015-11-28
$71 (宵夜)