2018-08-14 474 浏览
笔者介绍:人称「肥佬B」,自2009年加入openrice,一直以openrice用作bookmark餐厅用途。踏入三十之年,心广体胖嘅我quota递减,故每逢可以出街食饭定必事前做足功课,以免浪费quota,希望透过写食评同大家分享饮食心得和介绍我嘅口袋餐厅。作为新界仔嘅我,更与女友相约「每月港岛一餐」,有兴趣就即刻follow我啦!每次系沙田做完gym都会经过呢间点点心,开头系我老母带我黎,前前后后都帮衬左十几廿次,d出品其实系ok嘅,有时会好过酒楼,但水准就飘忽d,今餐系唔好食之余仲好唔好彩加左料!茶钱$6位,点心廿几到三十,要食得饱人均$60左右,比较多内地人同游客食。饭系最稳阵细个食菠萝包以为真系有菠萝,原来只不过个样似菠萝,实际系无嘅。而呢到嘅真。菠萝包就真系放番菠萝果肉入去,味道一般,而且唔似添好运咁即叫即焗!呢个烧汁茄字可以话系招牌点心!扎实圆浑嘅茄子,顶部酿左虾胶,烧汁香浓甜甜地,即叫即制好好食!但系今次唔知点解劲多油!最后就系加料!正当我摷开个滑鸡饭,食左几啖,竟然俾我发现呢个外来物,卷状似麻绳,细心睇发现系铁线,真系好痴线,可能见我唔够铁质挂,个侍应连忙讲唔好意思

饭系最稳阵

最后就系加料!正当我摷开个滑鸡饭,食左几啖,竟然俾我发现呢个外来物,卷状似麻绳,细心睇发现系铁线,真系好痴线,可能见我唔够铁质挂,个侍应连忙讲唔好意思然后收左个饭,换过个俾我,事后谂番我真系太仁慈,不过算啦,应该以后唔会再番黎食!都好嘅,做gym行过又可以少个心瘾!
2018-08-11