假日揾间咖啡店叹杯啡充充电是必须的,今日黎到呢间邻近东岸公园既「Coffee Hermosa」咖啡店以滑浪为主题,店舖名灵感亦都系来自加州既Hermosa Beach,整间咖啡店弥漫着休闲写意既氛围,令人有种好chill既感觉Flat White拣了Nutty blend咖啡豆,奶泡打得绵滑,个热度亦都岩岩好,带有可可、坚果风味Matcha LatteMatcha本身已经加左d糖,有助中和抹茶本身既苦涩味,再配埋燕麦奶,而味道同甜度亦都调得恰到好处Avocado & Smoked Salmon BagelBagel烘过后微脆又烟韧,入面夹左番茄、沙律菜、烟三文鱼 & 牛油果,仲有d黑椒碎同醋作调味,丰富又好食Pesto Chicken PaniniPanini 亦都烘致脆身,入面夹左鸡肉、番茄 & 芝士,再搽上青酱,青酱既Basil味好香,系成个包既亮点环境舒适宁静,空间十足,食物同咖啡都好岩我口味,另外呢度亦都系pet friendly cafe,真系一个岩晒假日过黎放空既好地方

Flat White
Flat  white