2023-07-24
人人都唔想OT,唔通就真系人人都唔OT咩?听日一定会OT既!OT在明天吖吗!每次假期OT之后我就会黎度食步飞。近公司,食物质素正常,但最紧要系话俾自己听,返工系有意义嘅。 🍖有时都OT到晚上,就会有生蚝,但中午就未有啦,长脚蟹脚同龙虾钳,都好结实,每次成功拆出一个完整嘅龙虾钳同长脚脚蟹棒,都有一种莫名的成就感。 🍖热荤方便, 我中意食佢嘅咖哩,有鸡牛羊同埋素菜。中式点心虽然会填饱个肚,但系依然值得一试。佢条洋肠,味道虽然一般,但系成条卷埋,好似蚊香,适合影相。我冇食牛扒,但系火腿扒就有少少干。 🍖佢有好多甜品同埋生果,唔知点解次次都见到红毛丹。其他甜品包括有适合小朋友玩嘅朱古力喷泉,同埋我最中意既哈根达斯。全部都颜色丰富。 🍺我叫左支酒,喺扭盖既,后来我喺Vivino上面见到平均价。但系坐系度饮,配合佢嘅芝士同埋肉类,并唔差㖞。有时候心态决定境界。 ✨️呢度唔知点解有茶叶蛋食,虽然喺一个迷思,但系非常入味。喺我喺呢度最钟意既食品。