2016-08-13 2520 浏览
是晚系加路连山道食晚餐! 男友上网揾左呢间👇👇因为我地约好左每月既10号要吃好西今晚黎左好出名既阿麦厨房由于一早订左台,大概7点到左餐厅估唔到星期三既晚上都咁full! 餐厅装修简单,唔花巧,只有少量小摆设!但又几有味道~ 几elegant环境虽然唔大,但都唔错,人手好充足! 男友今次拣得几好餐牌选择唔算好多,每一个set都包左餐汤、沙律同饮品! 餐汤同沙律可以加数十元升级!蟹肉南瓜忌廉汤(+ $38)真材实料的一个汤,南瓜忌廉味道虽淡,但食到蟹肉同蛋白唔错!黑松露菌汤( +$38)浓郁香醇既一个汤!黑松露油散系汤面,十分突出饮落有野菌碎粒,实属不错之选!两个汤都值得升级接住落黎就系沙律,跟餐有凯萨沙律!另外加钱可升级鹅肝或者大虾,我地一个升级左大虾,另外一个就要番凯萨沙律!反正可以share 食大虾占米多(+$58)无后悔升级上到台已经闻到浓郁既虾味!厨师细心地将虾切细,食个阵好方便,可以继续保持议态大虾爽口弹牙,最欣赏的是配上虾膏去煮,味道十分浓郁另外仲有菇去配搭!整个前菜大大加分带子黑松露意大利饭:最钟意既海鲜之一就系带子,所以见到有带子既菜式,通常都会叫,今晚都不例外带子只是微
是晚系加路连山道食晚餐!
男友上网揾左呢间👇👇
因为我地约好左每月既10号要吃好西

今晚黎左好出名既阿麦厨房

由于一早订左台,大概7点到左餐厅
估唔到星期三既晚上都咁full!
环境虽然唔大,但都唔错,人手好充足! 男友今次拣得几好
蟹肉南瓜忌廉汤
蟹肉南瓜忌廉汤(+ $38)
真材实料的一个汤,南瓜忌廉味道虽淡,但食到蟹肉同蛋白
唔错!
黑松露菌忌廉汤
黑松露菌汤( +$38)
浓郁香醇既一个汤!黑松露油散系汤面,十分突出
饮落有野菌碎粒,实属不错之选!

两个汤都值得升级

大虾占米多
大虾占米多(+$58)
无后悔升级

大虾爽口弹牙,最欣赏的是配上虾膏去煮,味道十分浓郁
另外仲有菇去配搭!整个前菜大大加分
带子黑松露野菌意大利饭
带子黑松露意大利饭:

带子只是微微煎香,表面煎到金黄色,内里就十分鲜嫩!是刺身级别的带子,没有任何投诉的地方

意大利饭粒粒分明,浓郁既黑松露点缀其中,十分香口!这个意大利饭是配合港人口味的,唔会煮到好硬
是我喜欢的味道
BBQ烤辣味西班牙猪肋骨
BBQ猪肋骨:
男友叫左猪肋骨,我当然有帮手吃

好大的一份,其实两个人叫一份也是合理的!

先讲配菜,薯条是岩岩炸好的,香辣可口

猪肋骨肉质结实,比起平时软林既肉质,我更喜欢这种
调味既系香辣既酱汁!食落微辣,又甜甜地,又微酸!口感丰富~的确唔错

店员见我地食到咁上下,就细心地递上餐饮menu.
Earl  grey
Earl grey tea:
明牌子的茶包,唔错
Peach  iced  tea
Peach iced tea:
原本是我想叫这个的,但是日唔方便饮冻野,揾左男友帮我试
桃味好香!不过不失的一杯饮品!
两人买单唔洗600蚊,食到抱住个肚出黎
算合理