2021-02-13
年三十晚,食团年饭,但好夜先收工煮唔切,搭到返土瓜湾谂住去斩料就算,好好彩系落车巴士站见到有间食店大排长龙,见到十多人排队,一于今晚都试下。店舖名叫三多美食,系玻璃橱窗望入去见到都好多款式嘅饭𩠌拣,唔驶数都肯定有三十款拣。价钱相当抵,三𩠌饭都只系$36, 仲可以加$2要豆浆/例汤!抵到烂见写住新年日日都开,又唔加价,真系好有良心👍绝对要大赞。我地加左二碗汤,今日系木瓜汤,好清甜,饮落应该冇味精,但好足料煲,所以好浓味,两个囡囡一人一碗饮清光,系甘话好饮。我都系饮左一啖咋😅而我地拣左好多𩠌,鲩鱼,牛柳粒,萝卜牛腩,金针云耳鸡,茄子, 麻婆豆腐,酸菜猪肚,咕噜肉啲𩠌菜都好大路,小朋友同大人都岩食。而跟饭本身都好大盒,一盒都够一个大人加一个小朋友食。本月优惠,拣鲩鱼同梅菜扣唔使加钱,所以梗系要拣鲩鱼,好大旧,好香豆豉味,鱼肉滑。爱食牛既我就拣左牛柳粒,牛柳粒入面仲有啲三色椒同薯仔,个酱汁好食,牛柳粒都好入味。萝卜牛腩又系我中意食,萝卜炆到入晒味,连老公都话好食,牛腩偏瘦但又唔老。金针云耳鸡,啲鸡件大大嚿又嫩滑,加左金针同云耳,小朋友都好中意食。茄子煮到好冧,再加啲肉碎,用黎捞饭就最岩,中意佢
店舖名叫三多美食,系玻璃橱窗望入去见到都好多款式嘅饭𩠌拣,唔驶数都肯定有三十款拣。 价钱相当抵,三𩠌饭都只系$36, 仲可以加$2要豆浆/例汤!抵到烂
见写住新年日日都开,又唔加价,真系好有良心👍绝对要大赞。
茄子煮到好冧,再加啲肉碎,用黎捞饭就最岩,中意佢唔辣。😋
麻婆豆腐,食落豆腐有惊喜,好滑,同饭一齐食真系有惊喜,要试下,老公嫌唔够,话下次要再点呢个做单𩠌添!
酸菜猪肚,见呢个系必点推介。所以都叫左啲试下。猪肚鲜香爽口,加埋酸菜好开胃。同要煮猪肚好考功夫嫁!所以都系出去食吧。
下次唔想煮饭,又想有多啲𩠌就可以有多个选择啦😋