2022-01-20 69 浏览
烧味卤师 (长沙湾)长沙湾长发街28号安发大厦地下D号舖好多人都比晚市禁堂食影响, 放工时就要考虑定要买乜返屋顶食啦。因于我份工作是要四处去架, 今日正正系长沙湾一头做野, 去返之前帮衬开架烧味店, 买烧味返去加𩠌先。呢间架烧味架自家烧制, 挂住一只只烧鹅系舖架工场后面。屋企人烧鹅会用来配啤酒, 个肉好软滑, 个皮先系精髓, 烧到脆脆地又有紧致弹性, 盒底个肉汁要用来捞饭食, 渗著烧鹅架油香, 好味到欲摆不能呀。手撕鸡一盒好重手架, 就咁食甚至配饭面都好美味, 捞左好多麻油香喷喷。叉烧抵食, 阿妈钟意买返去, 剩一半都第二日做叉烧炒饭或者叉烧炒蛋。烧味蜜汁亮丽有股焦糖香。本身呢间好抵食, 而定疫情收紧堂食又多左街坊帮衬买外卖。
烧味卤师 (长沙湾)
长沙湾长发街28号安发大厦地下D号舖

本身呢间好抵食, 而定疫情收紧堂食又多左街坊帮衬买外卖。