2019-12-16 311 浏览
前两个礼拜已经一早book咗今晚7:30pm,同朋友庆祝生日。首先讲吓切饼费,我喺前一晚打去餐厅问过,佢哋话每人平均要$150消费先至唔收切饼费,如果每人低过$150,就要每人加$50,𠮶刻我喺度谂.....咁你咪收得仲贵过中环Murray Hotel,人哋都只系收$200切饼费,而你依间荃湾区极普通平民嘅餐厅仔,竟然有咁嘅收费,以我有5个人为例,咁咪收$250?佢哋何得何能觉得自己高人一等?当然,我哋绝对可以每人一定过$150喇,不过只系觉得间餐厅收费有d问题啰!🙄🙄如果我有10个人,咁咪收$500切饼费!好喇~食饭当晚,朋友早咗少少到,就同侍应讲book咗7:30pm,朋友眼见明明有吉位,谂住可以入去坐住先,点知侍应话我哋book咗7:30pm,唔可以入去住,咁我朋友唯有大住个九个月嘅肚离开。之后我7:30pm到,侍应都系话未有枱,未入得住,我明明book咗位都要等,我觉得依间餐厅完全唔识服务客人,眼见陀住B嘅大肚婆,都唔识畀个位人哋坐住先,明明book咗位又要人等,则系无论够钟同未够钟都要你等,方死你早咗入去坐就蚀咗一分钟畀你咁。我哋order咗少少嘢,朋友问如果够钟交枱时未食晒
好喇~食饭当晚,朋友早咗少少到,就同侍应讲book咗7:30pm,朋友眼见明明有吉位,谂住可以入去坐住先,点知侍应话我哋book咗7:30pm,唔可以入去住,咁我朋友唯有大住个九个月嘅肚离开。之后我7:30pm到,侍应都系话未有枱,未入得住,我明明book咗位都要等,我觉得依间餐厅完全唔识服务客人,眼见陀住B嘅大肚婆,都唔识畀个位人哋坐住先,明明book咗位又要人等,则系无论够钟同未够钟都要你等,方死你早咗入去坐就蚀咗一分钟畀你咁。我哋order咗少少嘢,朋友问如果够钟交枱时未食晒点算,侍应一句话:咁你打包!今时今日咁嘅服务态度,我真系不敢苟同。难道觉得自己间餐厅水准高过中上环?又或者高过五星级酒店?以上系佢哋唔识变通,唔识待人处事嘅招待手法,以下就系讲食饭质素,劣食!劣食!劣食!
初初book依间餐厅,系因为见到openrice有人赞,仲以为好好味,点知.......完全中伏,系大大的伏!好明显赞嘅人从未食过好嘢,唔知咩叫好食,否则的话系无可能会有人赞得到🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我真系未去过一间西餐厅可以咁难食,仲要系无论饮品或食物都可以难食到一个点,先讲个龙虾汤同黑松露蘑菇汤,龙虾无龙虾味,黑松露无黑松露味,总之系沟稀咗嘅汤,唔知自己饮紧乜。我叫咗杯红酒,朋友叫咗芒果汁、菠萝汁,同样出事,又系沟稀咗,超难饮!
正常水平嘅餐厅,薯条同蒜蓉包照计系唔会出事嘅,但系都出事.......硬到呢~唔知自己食紧咩!
再到个龙虾汁意大利粉、黑松露烟三文鱼长通粉,系无味架,又系龙虾无龙虾味,黑松露无黑松露味,总之淡无味,厨房可以煮到咁难食真系好难得架!
再到个肉眼扒,明明讲七成,结果一切开,根本系三成有血嘅!
再到个玉桂金宝苹果伴雪糕,点解可以咁酸?乜入面唔系苹果嚟架咩?咩嘢嚟架?🤬🤬
一句讲晒,无样嘢入得口,唔识招待客人,做人唔识转弯。劣级质素,劣级食物,劣级招待!
炭烧美国极黑安格斯牛肉眼扒
24个月巴马臣芝士黑松露烟三文鱼长通粉