🦄每日返工嘅动力就系lunchtime可以restaurant hopping试匀附近嘅餐厅😋 Bookmark咗有好多正评嘅Levain Bakery好耐✍🏻 上次去装修紧食唔到 一见到佢重开👀 即刻满怀欢喜9秒9去试🏃🏻‍♀️ 点知超失望而回☹️【Camembert, ham, apple, raspberry Jam】💰$88一上枱真系同相一样咁靓📸 但一食落去 深深体会到好睇通常唔好食嘅真理🤗 真心觉得自己好似食紧发泡胶😳 本人唔系Sourdough专家⛑ (可能呢啲先系正宗...🤔) 但自问都食过唔少 冇一间系呢只味加呢个质感🥵 配料都几多 但唔系几夹😶 全部分开食反而仲好食 朋友仔大赞 哗 好似食紧3 courses lunch🙃🦄满足指数: 💔【Mushroom & Pancetta Panini】💰$88咬落去脆口 都几足料 有蘑菇🍄烟肉粒🥓同大量芝士🧀 食头两啖都不错 去到第三啖就feel到濑嘢🤢 咸到hihi🤮 食咗半嚿已经想放弃 但唔想做大嘥鬼👻 挑走啲bacon同芝士配上白开水两杯💦 完成任务🥴🦄满足指数: 💔【Cappuccino】💰$42 咖啡浓度够 好似嗌左d

🦄满足指数: 💔
Camembert, ham, apple, homemade raspberry jam on Sourdough

🦄满足指数: 💔
Mushroom & Pancetta Panini

【Cappuccino】💰$42
咖啡浓度够 好似嗌左doubleshot咁☕️但以呢个价钱有啲细杯🙈 系平时piccolo嘅size🥴
Cappuccino

Cappuccino

见网上嘅comment都好好可能系啱啱开张返冇几耐 所以质素差咗(?) 或者系我唔好彩🥺 但个pastry柜好吸引🤤 再俾多次机会试佢其他包啦😉

🦄主观Sourdough排名🌟
1. Apt