2023-03-22 493 浏览
呢间连锁店分店唔少,成日都见到人流唔少;呢日夜晚见唔洗等位,又一直未试过,一于入去试下,职员安排坐卡位都几阔落。点知原来系恶梦既开始,呢一餐绝对系我呢一年食过最难食既劣食!🐷金华火腿干贝花雕鸡汤面 $88呢个面一黎到我觉得卖相麻麻,望落去唔多吸引。饮一啖汤,有少少花雕酒味,另外就系咸味,个汤超咸。另外鸡好重雪味,而且好鞋。面底拣左关庙刀削面,呢个面又系奇差,个面煮到好腍,一夹起就断甘半,一放落口唔洗咬都融,无牙都食到👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻🐷清炖半筋半肉牛肉面 $78呢个牛肉面上台卖相几好,有牛腱同牛筋,面底拣左幼面。清汤饮落口系极咸,我即刻倒左一杯水落去碗面,加左水就还好。萝卜唔腍唔入味,咬落有筋。牛筋同牛腱普通;唯一要赞既系幼面面底唔错,如果汤头好既呢个面饼应该会几好食,但可惜汤头真系好差,同埋呢餐食完好口渴,即系味精极多👎🏻👎🏻👎🏻 🐷老妈黑糖珍珠鲜奶茶 $36呢杯系全餐最好既餐点,奶茶唔会话好甜,当然唔好期望佢会好浓茶味;珍珠偏甜但都算有咬口;普普通通一杯台式珍珠奶茶,$36蚊再加一就真系好贵,完全唔值。

🐷金华火腿干贝花雕鸡汤面 $88

🐷清炖半筋半肉牛肉面 $78