2018-11-03 1528 浏览
平日返工分秒必争, 中午饭通常都系食就近劣食餐厅饱肚就继续做野. 刚巧星期五工作唔忙碌, 就带埋同事去左经常满坐既华安餐厅试下.一行三人特意晏少少一点钟先过去, 希望无咁多人, 点知门口早已企左7-8个人等位. 女楼面在门口热情招呼, 又罗埋餐牌比我地睇先下单. 菜式其实好普通, 未食过既同事唔明白点解咁多人排队.等左20分钟终于可以入座, 3个大男人坐4人枱有点儿迫, 用餐空间只算刚刚足够. 在门口点餐后都担心会漏单, 结果不消一会餐点准确无误送上, 抵赞.黑椒汁煎蛋炸鸡脾饭平常茶记的颓饭变成美食, 黑椒汁材料丰富, 香辣又带浓郁黑椒香味, 煎蛋亦蛋味浓郁, 蛋白煎得开脆可口, 主角的炸鸡脾有点过火, 但外皮不失香脆, 鸡脾肉亦甜美多汁梅菜扣肉饭同事以前在中国地区工作, 对食物味道, 食材新鲜都有高要求, 但他对这味寻常的梅菜扣肉饭赞不绝口, 梅菜咸鲜 扣肉肥瘦适中有肉香.咖喱猪排饭同样是平凡的菜名但高质素的食物, 猪排用薄炸酱炸过, 金黄色已经十分吸引, 咖喱汁也不是茶记hea汁, 材料丰富 香料十足, 贴近印度咖喱的味道.用亲民的价钱在美食沙漠牛头角能有高质素的午餐, 怪不得客人

黑椒汁煎蛋炸鸡脾饭

梅菜扣肉饭

咖喱猪排饭

用亲民的价钱在美食沙漠牛头角能有高质素的午餐, 怪不得客人经常爆满

2018-11-01