2016-11-03
意粉屋出左芝士火锅好多年,一直未试过。我呢个芝士怪今年挑起条引,成日好想食芝士今日去左屯门市中心既意粉屋试下下午茶时般,意粉屋冇咩人。唔太饿,所以成家人嗌左个premium既芝士火锅share.等大概10分钟,终于上菜,头盘先上,有水果,芝士,烟三文鱼。芝士粒好香,较硬,味道不俗,水果和烟三文鱼一般。锅大概要20分钟先上。我先用面包点汁,个汁好食!蒜蓉味重,芝士味不算浓,但整体咸度,味道balance。满心欢喜,开动!薯条和芝士系绝配!!!好好食。再试肉丸,伏已中点解系冻既!!!!!系未煮熟果只冻!外面微暖中心劲冻,立即吐出来,我怕肚痛烧粟米出晒水..又系冻,好难食带子,磨菇和阔条面味道怪怪的。幸好辣肉肠和牛肉温度和味道正常但牛肉和芝士味道好唔衬埋单连加一大概$440。整体我会比负评其实个酱汁味道好,但配菜令人失望。煮熟食物系基本p.s男朋友食左3块带子刺身,晚上肚泻3次可幸我食一啖已吐出,冇事
薯条和芝士系绝配!!!好好食。
埋单连加一大概$440。