2021-12-24
新蒲岗mikiki 呢间萨利亚我已经唔系第一次食,平均一两个月都会食一次,因为「以前」性价比高,又平又抵食。留意返,系「以前」!!星期四夜晚去到,等左10分钟左右就入座,我地两个人被分配近门口位置卡位,本身打算同朋友打对面坐可以倾下计。点知见到梳化位系超级污糟,完全唔想坐落去,抹都唔想抹,又粟米又头发仲有啲唔知乜。唔紧要啦,反正有位多坐其他位置都ok, 满心期待地order 完之后就出去自取吧拎饮品,返到位就打算抹下啲碗同餐具,点知一望,WHAT THE F.......🙃仲要捽唔甩既。 nvm我唔用。一开始两个意粉都正正常常,系个蕃茄意粉偏酸,但都可接受,系有食晒既,我仲同朋友讲紧$29-$35 有个意粉有咁既份量真系算系咁。 之后蘑菇忌廉汤都系正常发挥,因为冇乜特别所以冇影相,直到个芝士法包既出现。。。其实我之前都有食过呢个包,之前系绝对唔系咁,之前系热辣辣,个包好软熟,今日个staff 一摆低我真系呆左。 又黑又㶶,成嚿野都硬掘掘,唔紧要摆到落口我都ok 架啦。我朋友咬左一啖,苦既真系完全食唔到,之后我唔信,我食左少少包下面㶶左既芝士脆脆,除左好好好好苦之外我谂唔到其他形容。因为
其实我之前都有食过呢个包,之前系绝对唔系咁,之前系热辣辣,个包好软熟,今日个staff 一摆低我真系呆左。 又黑又㶶,成嚿野都硬掘掘,唔紧要摆到落口我都ok 架啦。我朋友咬左一啖,苦既真系完全食唔到,之后我唔信,我食左少少包下面㶶左既芝士脆脆,除左好好好好苦之外我谂唔到其他形容。因为本人都做饮食,都知啲西客有几麻烦,自己都唔想做呢啲人,所以如果食到既真系唔想麻烦啲staff 根本成个感觉就系误食洗头水既味道🤢🤢 最好笑系我同个staff 讲真系食唔落,佢第一时间唔系话唔好意思,宜家帮我换返之类既野。而系一手抢过碟包,之后话帮我地退就算🤷🏼♀️
之后仲有个香辣肠,之前食系热辣辣,表面好光滑,宜家系皱晒皮,啲肠又唔热,又好似营养不良咁🤢🤢🤢 鸡翼又好似中左幅射咁,搞到肌肉萎缩咁🤣
最后到个pizza,个批边又系偏黑,不过对比起个法包,个pizza实在好太多,起码啲水牛芝士识拉丝。
总括来说,如无意外我以后都唔会再食萨利亚。