2023-06-08
陪朋友去伊院覆诊,佢话以前系佐敦做野,白加士街有唔少好野食,听佢推介就入左呢间叫丽都既茶记满心期待谂住食个靓港早先去覆诊。虽然餐牌选择都几行货,见间餐厅都几多人帮衬,谂住都应该ok。我叫左个最行既雪菜米搭煎蛋肠仔多士加奶茶。朋大食最港式既沙嗲牛面。多士涷既,可能因为生意太好,一早整定,肠仔太咸,奶茶ok,米粉正常,但又唔算好味。见朋友个面一睇唔食就知又系浸到淋晒唔好食,所以分左D 米粉比个朋友食,一分惊吓场面就出现。一只超大昆虫,好呕心,即刻话比职员听,佢话换个碗比我地,但恐怖感令我地唔敢再叫有汁既面,所以换左碗煎猪扒面。等左20分钟后...........唔知点解一上到黎旧猪扒中间比人切走左既,食落一阵怪味,虽然一定系雪猪,但呢阵怪味加消失左既一角都令我地胃口全消,最后都放弃旧猪扒,惟一兴幸既系今次既面底唔系淋晒,入得口果只,叫做一餐劣食,填饱个肚后埋单7x蚊。出门怀疑点解呢间野咁好生意既时候,朋友好唔好意思咁话原来系想带我试隔离间丽莎餐厅而唔系丽都,真系想打死佢。总之呢间野,无下次
我叫左个最行既雪菜米搭煎蛋肠仔多士加奶茶。
朋大食最港式既沙嗲牛面。
总之呢间野,无下次