2025-01-24
放工约咗朋友食饭,朋友好钟意食韩国菜🇰🇷于是就提议去尖沙咀韩国街睇睇有咩食👀见到有间人气餐厅招牌写住「OPPA」,朋友就下意识冲咗入去啦!海鲜蛋浆熔岩炒饭 $198————————————熔岩一定系热到爆啦🔥首先店员上炒饭嘅时候,周边已经围住成圈芝士🧀之后再添上加咗奶嘅蛋浆同多啲芝士,然后用火枪喷到啲芝士变软同焦香,即刻劲拉丝!店员好贴心地将芝士同炒饭拌好,芝士同炒饭融为一体,店员拉到个饭好高,啲饭都唔会跌!一入口,真系好正呀🥹热辣辣嘅芝士拉丝加入味嘅海鲜炒饭,太夹啦!三色韩国煎饼 $168————————————好钟意食煎饼嘅我🫓见到可以食三款煎饼真系好吸引呀!包括有泡菜煎饼、葱煎饼同南瓜煎饼,每款三件。韩国人食煎饼时会配上米酒,酒精浓度低,酒精味唔会太重,拣咗青葡萄味,价钱$110一大枝!有甜甜嘅米香同甜甜嘅果味,微微嘅碳酸气泡感,好Smooth嘅感觉,配搭煎炸食物非常解腻🍶马铃薯排骨汤(small) $188————————————天气转冻❄️想饮啲暖胃嘅汤🥣排骨煲到一夹就骨肉分离,入口啖啖肉,薯仔都几淋🥔小份嘅食材都好丰富,韩式辣酱味嘅汤好香浓,饮完暖返晒!
海鲜蛋浆熔岩炒饭 $198
三色韩国煎饼 $168