2022-05-25 651 浏览
吾知大家平时有冇食下泰国小食或者糕点呢?士瓜湾四川街开左一间泰好Photharam泰国小食杂货店,我去到已经见到两三个人企系门口问有冇呢样有冇果样,个个亦都问有冇芒果糯米饭😱职员答5点后先有😭我食吾到呀!我最后拣咗以下四样野食酸辣凤爪~夏天热,酸辣凤爪酸酸甜甜辣辣又凉浸浸,开下胃口消下暑,凤爪比想像中多,越食越辣,另外我都好钟意D配菜,洋葱丝、芫荽、甘笋、芹菜,特别系芹菜够爽脆椰青糕~每一啖都可以食到椰子水椰子肉清甜既味道,口感清爽香甜,凉透入心,而且用新鲜椰子水,椰子肉,天然健康👍班兰椰汁糕~口感烟烟韧韧,我特别钟意班兰既香味,好清新,班兰同椰汁真系最好拍档,咸咸地甜甜地,上网查过原来整呢个糕点会加好少嘅盐去做椰汁西米糕~呢款糕点最钟意食,记得细个以前阿妈会带我去D任食店,甜品一定有椰汁西米糕,每次我都可以食十几个😂上层椰浆浓郁,成个口感清甜软滑,亦都可以同时食到椰香同班兰叶香味店入边嘅食物都由两位泰国婆婆亲手制作,不过太多人买啦,临去前最好打个电话问一问有冇自己想要嘅嘢,电话:62798179或留意住佢哋嘅社交平台专页