2023-07-06
同朋友太早食饭嘅缘故,硬系觉得争紧D野咁,今次揾到呢间甜品店,个甜品造型劲靓劲梦幻。店面好pink ,仲有d色彩缤纷嘅糖果柱装饰,啱哂同朋友仔一齐去打卡!📷今次同朋友叫咗一人一个Crumbled套餐Set A🌈第一眼已经俾佢嘅七彩脆麦片🌈吸引著,真系见到都开心呀☺️面层系d彩色脆麦片、粒粒糖果🍬同埋d焦糖脆脆,甜甜地几有口感。后面𠮶两块Lotus焦糖饼干就一如既往地系有质素保证。金宝杯嘅Base有Crumbled脆脆同黄桃,甜度适中,配上淡味嘅吉士酱,Yummy觉得成杯野嘅甜度真系夹得啱啱好Set E🍫💉本身呢个金宝杯已经系劲朱古力(又M&M又Oreo饼碎,仲要有埋焦糖饼碎),点知佢个针筒💉唔单止系装饰,入面竟然有朱古力酱🍫原本以为d朱古力味会捞埋一堆啦,点知呢个针筒朱古力酱唔太甜之余,反而令到M&M朱古力味突出咗,变相做到d层次开心果牛乳开心果味偏淡,但就突显重牛乳味🐮🥛饮落都几细滑顺口。菠萝梳打🍍感觉好清爽,有d菠萝粒粒但又唔会好甜,几啱呢个天气。整体嚟讲,佢个味道唔错,配料同饮品方面都尽量少甜d,令到成个套餐嘅感觉唔会甜到漏,呢点值得一赞
今次同朋友叫咗一人一个Crumbled套餐
Set A🌈
第一眼已经俾佢嘅七彩脆麦片🌈吸引著,真系见到都开心呀☺️
Set E🍫💉
开心果牛乳
开心果味偏淡,但就突显重牛乳味🐮🥛饮落都几细滑顺口。
菠萝梳打🍍
感觉好清爽,有d菠萝粒粒但又唔会好甜,几啱呢个天气。