2020-03-17 2062 浏览
喺石岗军营看完红棉树,黄昏6点肚饿想即刻附近揾食。第一次经过这里(上村总站)见到有几间食店,完全冇idea,行嚟行去,最后选了这间,都冇乜要求,茶餐厅一间,但估唔到啲人比你睇到劲污糟既一面;肺炎疫情本来人人都有带口罩,两位呀姐喺隔离枱做汤丸,反而将口罩整左落条颈度,两个一路做汤丸一路唔带口罩有讲有笑,又唔用手套做汤丸,我都明厨房既嘢唔一定用手套,但比我睇住唔用手套就好唔开胃。跟住肥呀姐冇带口罩突然间向住我枱方向打左个劲大乞嚏!(因为佢本能唔想向住汤丸打乞嚏)哗!啲飞沫肯定超过1米!大佬我碟3丝炒乌冬啱啱嚟都唔知食唔食好!瘦果位呀姐仲经典,随手喺佢张枱度攞枝唔知摆左几耐既红酒樽底嚟压碎啲花生(汤丸馅)跟住又放番枝红酒喺枱面。你明啲茶餐厅枱可以几汚糟吗? 枝红酒樽底咁汚糟用嚟压花生碎?其实当时未食碟3丝炒乌冬,我老公就食晒碟早嚟既义鸡饭。想走又惊,叫佢换过碟都冇意思因为唔知换碟乜嘢比我,冇下次,劲劲劲汚糟兼核突!
喺石岗军营看完红棉树,黄昏6点肚饿想即刻附近揾食。
冇下次,劲劲劲汚糟兼核突!
2020-02-08