2009-12-19 9 浏览
昨晚同朋友嚟左呢间荼餐厅食煲仔饭.条龙劲长,原来前面有十九人一group系度等位,但都唔系等左好耐就有位,门口已坐满,门口见到已系度整紧好多煲仔饭,真系好好生意,可能天气冻的关系,好多人都嚟食煲仔饭.我跟朋友两个人叫左两煲煲仔饭,一煲系窝蛋牛肉饭加润胶,一煲系咸鱼肉饼饭,都唔系等左好耐就嚟到,个仕应都好厉害,四个煲仔饭叠高一齐拎,哗,热辣辣,都几大煲及好多料呀,先食窝蛋牛肉饭,好味㖞,d牛肉都好入味及淋身,饭刚熟,不会好淋,有些菜心,好味呀,热辣辣好暖胃.同埋都真系几大煲.都有四五碗.跟住食咸鱼肉饼饭,d肉饼好好味呀,好疏软,唔会好淋或梅左.好味.咸鱼都有两件架.都好香唔算太咸.好味.价钱都唔算贵,合理.呢度除左煲仔饭外,还有好多其它食物选择,所以成日都好多人等位架.原来呢度叫云吞大王,我谂d云吞都好好味,因都好多人叫.下次可以试下.

2009-12-17