2023-03-18 133 浏览
-🍴印度牛肉煎饼 HKD138用蒸笼上菜 非常特别🤣外边系一层煎得香脆嘅印度薄饼🤩中间除左牛肉馅料 仲加左多种蔬菜同香料 令味道层次同口感都好丰富🤤🍴肉酱千层面 配 蜜糖芥茉酱 HKD168一份细细件咁 千层面同出边食嘅差唔多🥴个肉酱煮出来唔系好现成嘅茄膏味 味道较清新 配埋蜜糖芥茉酱加左一层甜甜辣辣嘅味道层次 系几特别🧐🍴咸蛋黄台式盐酥鸡粒 HKD138👧🏿觉得呢个系做得最出色嘅一道菜 咸蛋黄味浓郁得来唔会太油太咸 食落去口感有沙沙地咁嘅感觉😍外皮炸得香脆 又唔会厚粉 十分推荐😋🍴「阿波罗」「粉红沙滩」HKD68「阿波罗」用左菠萝 青柠同乳酸调剂出来 味道非常清新又唔会太甜 用黎解腻一流🥰「粉红沙滩」主要用咗士多啤梨同乳酪调剂而成 质感比较稠身少少 酸酸甜甜咁 不妨一试🍓
🍴印度牛肉煎饼 HKD138

🍴肉酱千层面 配 蜜糖芥茉酱 HKD168