2025-01-22
最近我同几位朋友约咗去铜锣湾一间超特别嘅居酒屋,听讲呢度系唔少日本人钟意光顾嘅地方。入到去,环境好舒适,灯光昏暗,完全俾人一种放松嘅感觉。喺呢度唔单止可以享受美味嘅串烧同烧物,仲可以同朋友轻松倾偈,真系个理想聚会地点。呢间居酒屋嘅厨师技术真系一流,每道菜都令我哋惊喜不已。更加吸引嘅系店长,佢唔单止型靓,仲好细心,服务质素真系一流,让我哋感受到日本居酒屋嘅贴心服务。今晚我哋点咗唔少美食,以下就系我哋嘅点心列表:- 喜之次(柚子酱油)🍋 ★★★★★- 白鳝🐍 ★★★★★- 免治鸡肉棒🍗 ★★★★★- 鸡冠🍖 ★★★★★- 鸡脚筋🐔 ★★★★★- 鸡凤尾🔥 ★★★★★- 鸡翼🍗 ★★★★★- 鸡皮🐔 ★★★★★- 烟肉荔枝卷🥓 ★★★★★- 玉子烧🍳 ★★★★★- 烧明太子翠玉瓜🍈 ★★★★★- 千両茄子🍆 ★★★★★- 牛油烧粟米🌽 ★★★★★- 日本银杏🌰 ★★★★★- 秋葵🌱 ★★★★★- 日本青椒仔🌶️ ★★★★★- 木鱼碎烧饭团🍙 ★★★★★- 明太子烧饭团🍙 ★★★★★每一道菜都令我哋赞不绝口,特别系「喜之次」嘅柚子酱油,清新嘅味道真系令人印象深刻。白鳝嘅鲜嫩口感同其他串烧搭配得恰
今晚我哋点咗唔少美食,以下就系我哋嘅点心列表:
- 喜之次(柚子酱油)🍋 ★★★★★
- 秋葵🌱 ★★★★★
- 日本青椒仔🌶️ ★★★★★
- 木鱼碎烧饭团🍙 ★★★★★
- 明太子烧饭团🍙 ★★★★★
每一道菜都令我哋赞不绝口,特别系「喜之次」嘅柚子酱油,清新嘅味道真系令人印象深刻。白鳝嘅鲜嫩口感同其他串烧搭配得恰到好处,食到停唔落。特别推荐嘅仲有烟肉荔枝卷,甜中带咸嘅味道真系令人欲罢不能。
享受美食嘅同时,我哋仲发现咗一个小秘密。如果你喺星期一至四嘅晚上,消费满 $500,记得去揾店长讲「以他他揭吗~~」😆😄😄,佢会俾你85折优惠,咁嘅折扣真系令我惊喜。
如果你想食免费嘅海鲜,建议你星期五或星期六去,呢两日店长会送海鲜俾你,绝对唔会令你失望。
今次居酒屋之行真系令我哋心情格外愉快,环境、食物同服务都让人满意。如果你喺铜锣湾附近,千万唔好错过呢间