2025-01-23
今次我地黎左沙田呢边行街,都劲多野行,我地过左黎一田呢边行完就顺便系三期呢边开始揾野食,揾到呢间台式边炉放题几多人排队,多人排多数都好食,梗系跟机,原来可以用Gulu app电话攞飞,下次醒啦😆佢地有5个级别既餐,lv1-3就食100分钟,lv4-5就食120分钟,一场黎到就食个lv4($388),可以食多20分钟✌🏻汤底我地叫左2个,一个羊肚菌八珍汤,用多种唔同既珍菌煮,味道清甜,另外就系青花椒麻辣汤,辣打边炉就最岩,一辣一唔辣既汤咁就岩岩好😝lv4既牛肉有澳洲和牛肩胛肉眼最靓,牛扑肉(CAB牛头发),同埋顶级无骨牛小排都几靓,我有叫埋其他肉比较下,真系明显有分别,lv4既三款肉好高质,不过其余既都唔错👍🏻海鲜既lv4有鲍鱼,大虾,但我最惊喜既系lv3都有既响铃鱼籽虾滑卷,虽然佢浸左汤冇左响铃既脆,个人觉得佢似枝竹多,但系佢同个虾滑好夹,个口感好正,其次仲有沙白,鱼肚都值得嗌🦐熟食有多款台式小食,最特别就系蚵仔煎,香港比较少见,最好食我觉得系藤椒鱼皮,而炸鱼皮放汤煮都正,盐酥鸡同金沙芋泥波都ok😋自助区仲有好多唔同火锅配料,蔬菜等等,最正就有台式甜品既仙草芋圆同爱玉芋圆,个底店员已经
自助区仲有好多唔同火锅配料,蔬菜等等,最正就有台式甜品既仙草芋圆同爱玉芋圆,个底店员已经整好晒比客人攞,跟住可以自己加配料落配甜品度,呢个我都好钟意,另外仲有大量饮品,自制既冷泡茶,同埋有雪糕雪条,多到食唔晒🍨
呢间放题我觉得系高质既,如果你系大胃王,同埋对牛有要求既,咁一定要食lv4,因为可以食多20分钟同埋d牛系坚靓,如果系对台式小食等等兴趣大既,就lv3最好,因为佢lv3先接近包晒所有熟食,lv2以下种类就偏少,所以lv3或lv4系最好😉